Lietuvoje pristatome per 2-3 darbo dienas. Pristatymas NEMOKAMAS! Skaityti daugiau icon

D.U.K

Užsakymo pateikimas ir apmokėjimas

Ar yra galimybė fiziškai apžiūrėti produktus ekspozicijoje?

Turime LP® SmartSide® plokštės namelių ekspoziciją. Ekspoziciją galite rasti adresu: Plento g. 23, Jiezo sen.,Kašonys, LT-59339.

Visi kiti mūsų produktai elektroninėje parduotuvėje yra pateikiami su gaminio nuotraukomis, brėžiniais, išsamiu aprašymu ir surinkimo instrukcijomis, kurias rasite kiekvieno produkto kortelėje

Ar gaminate/ modifikuojate gaminius pagal individualų užsakymą? Ar jūs atliekate gaminių individualius užsakymus arba juos modifikuojate pagal kliento pageidavimus?

Deja, medienos ir kitų gaminių pagal individualius užsakymus negaminame ir nemodifikuojame. Visi mūsų produktai, prieinami elektroninėje parduotuvėje, jau yra pagaminti ir paruošti pristatymui.

Kiek laiko trunka gaminių gamyba ir užsakymo apdorojimas?

Visi mūsų gaminiai yra jau paruošti sandėliuose ir supakuoti pristatymui. Užsakymus apdorojame labai efektyviai, todėl jūsų užsakymą išsiųsime per 1-2 darbo dienas nuo to momento, kai užsakymas yra apmokėtas.

Ar išrašomos sąskaitos-faktūros?

Taip, išrašome sąskaitas faktūras per 2-3 darbo dienas po užsakymo išsiuntimo.

Esu EU PVM mokėtojas. Ar galiu tikėtis sąskaitos su 0 % PVM?

Taip, jei jūs esate EU PVM mokėtojas ir turite ES pripažintą PVM mokėtojo kodą, galime jums išrašyti sąskaitą su 0 % PVM tarifu. Tačiau svarbu, kad mus informuotumėte apie tai prieš darant ir apmokant užsakymą. Norėdami tai padaryti, prašome susisiekti su mumis el. paštu adresu sale@timbela.com. Mes galėsime jums suteikti reikiamą informaciją, kad galėtumėte pasinaudoti šia galimybe.

Kas įskaičiuota į produkto kainą?

Kiekvieno produkto kortelėje rasite skiltį “Kas įeina į komplektą”, kurioje pateiktas pilnas sąrašas į produktą įeinančių detalių ir priedų.

Įvedžiau klaidingus duomenis pateikiant užsakymą. Ką daryti?

Jei pateikėte klaidingus duomenis užsakymo metu, svarbu kuo greičiau susisiekti su pardavimų komanda el. paštu sale@timbela.com. Mes galėsime jums padėti ir patikrinti, ar galima koreguoti pateiktus duomenis. Svarbu spręsti šią situaciją kuo greičiau, nes tai padės išvengti nesusipratimų ar problemų vėliau užsakymo vykdymo procese.

Kokie yra galimi atsiskaitymo būdai? Ar galima atsiskaityti grynais pristatant užsakymą?

Mūsų svetainėje galima už prekes atsiskaityti 4 būdais: bankiniu pavedimu, Paysera, Stripe (įvairių rūšių kredito kortelėmis), Paypal. 
Galimybės atsiskaityti grynaisiais pristatymo metu nėra galimybės.

Prekių grąžinimas ir garantija

Ar galima grąžinti produktą?

Remiantis Lietuvos Respublikos galiojančiais įstatymais, užsakytas prekes galima grąžinti mums per 14 dienų nuo prekės gavimo dienos, nenurodant priežasties. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad už produkto grąžinimą ir susijusius grąžinimo išlaidų detales atsakingas yra pirkėjas.

Daugiau informacijos apie visas prekės grąžinimo sąlygas galite rasti mūsų svetainės puslapyje “Prekių keitimas ir grąžinimas.” Šiame puslapyje bus pateikta išsami informacija apie grąžinimo procedūrą ir reikalavimus.

Ką daryti, jei pristatytas namelis sulaužytas arba apgadintas transportuojant?

Kurjerio važtaraščio kopijoje būtina atžymėti jeigu krovinys buvo pristatytas netinkamos būklės, nurodyti esančius siuntos pažeidimus, kurie atsirado dėl netinkamo transportavimo.  Pastebėjęs siuntos pažeidimą, prekių kiekio, kokybės neatitikimą, Pirkėjas siuntos privalo nepriimti ir tai pažymėti siuntos važtaraštyje. Pirkėjui priėmus siuntą ir pasirašius važtaraštį be pastabų, laikoma, kad perduota siunta yra be defektų, prekių kiekis, kokybė atitinka pirkimo- pardavimo sutarties sąlygas. Daugiau apie šias taisykles skaitykite “Pristatymo informacija”.

Jei išpakavus randate sugadintų detalių, būtinai padarykite nuotraukas ir jas atsiųskite mums sale@timbela.com .

Ar yra garantija nameliams?

Parduodamoms prekėms suteikiamas 2 metų (24 mėnesių) garantinis aptarnavimo laikotarpis, nurodytas produkto aprašyme. Garantijos pradžia – sąskaitos-faktūros įsigijus prekę išrašymo diena. Pirkėjas norėdamas pasinaudoti šia garantija, privalo raštiškai informuoti Pardavėją apie prekės pažeidimus, broką ar kitą prekės atsisakymo priežastį el. paštu sale@timbela.com . Esant prekės brokui ar pažeidimui, Pirkėjas privalo pateikti išsamias prekės nuotraukas, kuriose matosi prekės pažeidimai.
Įsigydami mūsų rekomenduojamus vandens pagrindo medienai skirtus impregnantus ir jais apdorodami mūsų medinius gaminius gaunate papildomą 1 metų garantiją medinėms gaminio dalims!

Ar galima įsigyti papildomas detales?

Papildomų detalių atskirai neparduodame. Jei jums sulūžo detalė dėl neatsargaus produkto naudojimo, susisiekite su sale@timbela.com .

Užsakymo pristatymas

Ar galimas užsakymo sekimas?

Taip, užsakymo sekimas galimas. Kiekvienam siunčiamam užsakymui suteikiamas individualus sekimo numeris. Jei negavote laiško su užsakymo sekimo informacija, galite susisiekti su vadybininkų komanda el. paštu sale@timbela.com, ir mes jums suteiksime būtiną informaciją apie jūsų užsakymo sekimą. Tai padės jums stebėti užsakymo būseną ir žinoti, kada galėsite tikėtis pristatymo.

Noriu pateikti užsakymą, tačiau pristatymo adresas yra nerastas. Ką daryti?

Jeigu suvedant pristatymo adresą Jums buvo pranešta, kad toks adresas yra nerastas, prašome susiekite e.paštu sale@timbela.com .

Ar yra galimybė pakeisti pristatymo adresą?

Taip, galimybė pakeisti pristatymo adresą yra galima iki to momento, kol užsakymas dar nėra išsiųstas. Jei jūsų užsakymas jau buvo išsiųstas, tai pristatymo adreso pakeisti negalėsite.

Todėl jei reikia keisti pristatymo adresą, būtina kuo greičiau susisiekti su mūsų vadybininkais el. paštu sale@timbela.com ir juos informuoti apie Jūsų pageidavimus. Jie galės patikrinti užsakymo būseną ir, jei prekė dar nebuvo išsiųsta, padės jums pakeisti pristatymo adresą.

Koks yra pristatymo laikas?

Visą informaciją apie pristatymo terminus galite rasti skiltyje “Pristatymo informacija”.

Kokios prekių pristatymo kainos?

Lietuvoje (išskyrus Kuršių Neriją) ir Latvijoje pristatymas nemokamas.

Užsakymams iš kitų Europos Sąjungos šalių tikslias pristatymo išlaidas sužinosite, kai produktą įdėsite į pirkinių krepšelį ir įvesite pristatymo adresą. Tai leis jums tiksliai sužinoti, kiek kainuos pristatymas į jūsų vietą.

Ar galimas produkto atsiėmimas iš gamyklos patiems?

Dėl krovinių gabaritų ir didelio gamybinės bazės užimtumo patekimas į gamybinės bazės teritoriją yra ribojamas, todėl galimybės atsiimti krovinius patiems nėra galimybės.

Ar pristatote į Europos Sąjungoje esančias salas?

Taip, galime pristatyti prekes į kai kurias Europos Sąjungos valstybėms priklausančias salas už papildomą mokestį. Norint sužinoti tikslias pristatymo kainas ir galimybes įsigyti prekes su pristatymu į salas, būtina susisiekti su klientų aptarnavimu el. paštu  sale@timbela.com . Jie suteiks jums išsamesnę informaciją apie pristatymo sąlygas ir kainas šioms teritorijoms. (Atkreipkite dėmesį, kad el. parduotuvėje tiesiogiai negalite pasirinkti pristatymo į Europos Sąjungos salas).

Papildomos paslaugos

Ar teikiate papildomas paslaugas: namelių surinkimo, impregnavimo, pamatų įrengimo ir kitas?

Atsiprašome, tačiau namelių surinkimo, paruošimo naudoti, bei pagrindo paruošimo paslaugų neteikiame.

Produkto surinkimo informacija

Kiek laiko trunka namelio surinkimas?

Namelio surinkimo laikas gali skirtis priklausomai nuo to, kiek asmenų dalyvauja surinkimo procese ir jų įgūdžių lygio. Tačiau mūsų svetainėje galite rasti preliminarų produkto surinkimo laiką, kai produktas yra surinktas dviejų asmenų. Tai suteikia tam tikrą orientacinį laiką, tačiau galutinis surinkimo laikas gali priklausyti nuo konkrečių sąlygų ir asmenų įgūdžių.

Kaip surinkti medinius gaminius? Ar nameliai atvežami surinkti?

Kiekvienas medinis namelis yra komplektuojamas su aiškia surinkimo instrukcija, todėl lengvai galėsite surinkti savo namelį.

Taip, mūsų pristatomi produktai yra nesurinkti, bet instrukcijos turėtų padėti jums surinkti juos be didesnių sunkumų. Jei turėsite kokių nors klausimų ar reikės papildomos pagalbos, galite kreiptis į mūsų klientų aptarnavimą, kur jums suteiks reikalingą informaciją ir patarimus.

Pamečiau/sugadinau produkto surinkimo instrukciją. Kur galiu ją rasti?

Jeigu pametėte arba sugadinote produkto surinkimo instrukciją, ją galite rasti mūsų svetainėje produkto kortelėje, po skiltimi “Kas įeina į produkto pakuotę?”. Čia rasite  reikiamą surinkimo instrukciją, kuri padės jums surinkti produktą teisingai.

Kokių įrankių reikia namelio surinkimui?

Statant namelį, jums gali prireikti šių įrankių, kurių nėra namelio komplekte: pjūklelio, atsuktuvo, guminio plaktuko, gulsčiuko, ruletės, grąžto, kopėčių.

Ar nameliui pastatyti reikalingas statybos leidimas?

Kiekvienoje Europos Sąjungos šalyje statybos įstatymai yra skirtingi, todėl rekomenduojame prieš įsigyjant namelį arba pradedant statybos darbus pasikonsultuoti su vietinėmis valdžios institucijomis arba statybos ekspertais, kad galėtumėte sužinoti, ar reikės gauti statybos leidimą ir kaip vyksta visos reikiamos procedūros. Tai padės išvengti potencialių teisinių problemų ir užtikrins, kad statybos projektas būtų atliktas laikantis visų teisės aktų ir saugumo taisyklių.

Kokį pagrindą rekomenduojate paruošti nameliui?

Sodo namelis turi stovėti ant plokščio ir lygaus paviršiaus. Rekomenduojama įrengti betono arba trinkelių pagrindą produktams. Tarp pamatų ir namelio rekomenduojama naudoti drėgmės barjerą, o norint apsaugoti produktą nuo didelių vėjų, patariama naudoti ankerius. Pamatų įrengimo ir paruošimo paslaugų neteikiame.

Nestatykite medinio namelio ant žolės ar žemės!

Pirmiausia yra renkamas namelis, ar jo grindys?

Kuri gaminio dalis surenkama pirma – namelio grindys ar namelis, priklauso nuo konkretaus namelio modelio ir surinkimo instrukcijose nurodytų žingsnių. Todėl geriausia vadovautis konkrečio namelio surinkimo instrukcijomis, kuriose yra pateikta išsami informacija apie teisingą surinkimo eiliškumą ir procesą.

Kokio tipo stogo dangas siūlote, ar galima pasirinkti spalvą?

Didžioji dalis mūsų produktų komplektacijoje turi pilkos spalvos bituminę stogo dangą, skirtą medinio namelio stogo uždengimui. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad ši danga nėra ilgalaikis sprendimas stogo apsaugai. Norint užtikrinti geresnę stogo apsaugą nuo nepalankių oro sąlygų, mes rekomenduojame įsigyti mūsų parduodamus bituminių čerpių komplektus, kurie yra pritaikyti sodo namelio stogui apsaugoti.

Šie čerpių komplektai yra parduodami penkių skirtingų spalvų: juodos, žalios, raudonos, rudos ir pilkos. Didelis spalvų pasirinkimas leidžia jums pasirinkti spalvą, kuri geriausiai tinka jūsų aplinkai.

Produkto priežiūra

Kokį produktą pasirinkti namelio impregnavimui?

Mūsų produktai yra pagaminti iš natūralios medienos ir yra neimpregnuoti, todėl norint apsaugoti sodo namelį nuo drėgmės, pelėsio ir kitų nepalankių veiksnių rekomenduojame naudoti specialius medienos impregnantus.

Impregnantus galite įsigyti mūsų parduotuvėje, produktų kategorijoje “Priedai nameliams“. Tai padės jums užtikrinti ilgalaikę medinio namelio apsaugą. Įsigydami mūsų rekomenduojamus vandens pagrindo medienai skirtus impregnantus ir jais apdorodami mūsų medinius gaminius gaunate papildomą 1 metų garantiją medinėms gaminio dalims!

Svarbu atkreipti dėmesį, kad sodo namelių grindys beveik visais atvejais jau yra impregnuotos (išskyrus sodo biurų, medinių prekybinių kioskų ir vaikiškų medinių namelių grindis).

Koks galimas drėgmės poveikis mediniams gaminiams?

Mūsų produktai yra pagaminti iš natūralios džiovintos medienos. Neimpregnavus gaminio, jis gali pradėti pūti ir pelyti, ko pasekoje gali atsirasti sienų įtrūkimų ir stogo bei namelio konstrukcijos iškrypimų. Todėl svarbu užtikrinti, kad mediniai gaminiai būtų tinkamai apsaugoti nuo drėgmės, naudojant medienos impregnantus ar kitas apsaugos priemones, kad būtų išvengta šio nepageidaujamo poveikio.

Periodinis medienos impregnavimas (kas 2 metus) taip pat apsaugo namelį nuo grybelio, vabzdžių ir medienos pajuodavimo.

Bendri klausimai apie produktus

Kokiomis savybėmis pasižymi natūrali džiovinta mediena iš kurios pagaminti mūsų gaminiai?

Mūsų gaminiams naudojama mediena pasižymi aukšta kokybe, kuriai būdingas nedidelis ir smulkus šakotumas, lygi ir šviesi medienos spalva.

Svarbu suprasti, kad mediena yra natūrali žaliava, kuri kinta priklausomai nuo gamtinių oro sąlygų. Dėl šių natūralių medienos savybių gali atsirasti nedideli įtrūkimai ir spalvos pakitimai, tačiau tai nėra medienos defektai, o jos natūralios savybės. Atsiradę nedideli tarpai tarp lentelių taip pat yra natūralios medžiagos reakcija. Tinkamai apdorojus produktą ir praėjus šiek tiek laiko medienos „vaikščiojimas“ nusistovi.

Dėl natūralių medienos savybių produktų matmenys gali skirtis 1-2 mm.

Kur pagaminti sodo ir vaikiški nameliai?

Mediniai gaminiai gaminami Lietuvoje, iš aukštos kokybės džiovintos bei obliuotos FSC® C110730 sertifikuotos pušies/eglės.

Ką reiškia “F” raidė prie namelio modelio?

Raidelė “F” prie modelio numerio pažymi, kad produktas yra su aukštesnės kokybės klijuotos medienos filinginėmis durimis. Durų rėmas net 34 mm storio. Šių durų privalumas, kad jos linkusios mažiau pasiduoti natūraliai medienos deformacijai, yra tvirtesnės, parduodamos su rankena ir užraktu.

Ką reiškia “C” raidė prie namelio modelio?

Raidelė “C” prie modelio numerio pažymi, kad produktas komplektuojamas su durimis, kurios turi išskirtinio pailgo dizaino langus duryse. Šie langai yra vertikalūs. Lango matmuo: 21 x 65 cm.

Kokie langai komplektuojami kartu su nameliu?

Visų namelių modelių (išskyrus sodo biurus) langai yra pagaminti iš organinio stiklo – plexiglas ir neatsidaro. 

Sodo biurų langai yra stikliniai ir atidaromi.

Kokio storio medienos namelius gaminame?

Mūsų sodo nameliai gaminami iš 17 mm ir 19 mm storio medienos. Vaikiški nameliai gaminami iš 13 mm ir 19 mm storio medienos. Informaciją apie kiekvieno produkto medienos storį rasite produkto aprašyme.

Ar vaikiški mediniai gaminiai skirti viešam naudojimui?

Vaikiški nameliai, staliukai ir kiti vaikiški priedai yra skirti privačiam naudojimui. Jie nėra sertifikuoti naudoti viešose vietose: darželiuose, mokyklose, žaidimų aikštelėse ir kitose panašiose vietose.

Kur kreiptis turint klausimų?

Jei turite klausimų, į kuriuos neatsakėme šioje svetainėje, rašykite mums sale@timbela.com arba skambinkite telefonu +370 689 68031 .